Култура

За сите канадски култура, од луѓе и јазикот на храна, пијат, книги, музика, и филм

Секојдневниот живот

Од здравствената заштита и образованието, на локално јадење и шопинг, на фестивали и нешта да се направи, добие заштита од гребење на животот во Канада

Домување, Работни места, & Пари

Наоѓање дома, работа, заштеда, и инвестирање во Канада - овде е како

Имиграција

Што треба да знаете за да живеат во, работат во, или имигрираат во Канада. Државјанство информации, премногу.

Патување

Патување идеи и совети за посета, турнеи, и одлучувањето за тоа каде да живеат во Канада.

Насловна » Архива од Тагови

Членовите означени со: настани

Дали сте попаметни од 10-ти човек кој степенува (за Канада)? Земете овој квиз!
Ноември 1, 2012 – 6:43 на | Нема Коментари
Are You Smarter than a 10th Grader (about Canada)? Take this Quiz!

Do you know enough about Canadian his­tory and gov­ern­ment to pass the Canadian cit­i­zen­ship test?

Or are you (најмалку) smarter than the aver­age Canadian 10th grader?

А група на одделение 10 stu­dents recently challenged …

Торонто средби за британските и американските иселениците
Октомври 26, 2012 – 6:11 на | Нема Коментари
Toronto Meetups for British and American Expats

Два настани се доаѓа до оваа недела за иселениците кои живеат во Торонто.

Во саботата, Октомври 27, на Expat Торонто Британецот Meetup група има собир на Пилот Бар во Јорквил. На забавата започнува во ...

InterNations помага поврзете иселениците во Канада
Јуни 20, 2011 – 9:00 часот | Нема Коментари
InterNations helps connect expats in Canada

Денес, имаме гостин пост од InterNations, онлајн социјална мрежа за иселениците и имигранти:

Со растечко стопанство и годишен доза од над 200,000 immi-грантови, Канада бидете-доаѓа expa-три-Инспекторатите.

Сепак, поради ...

Тоа е ден на сеќавање, и Канаѓаните се носат булки
Ноември 11, 2010 – 1:05 на | Еден коментар
It’s Remembrance Day, and Canadians are wearing poppies

Ноември 11 е Ден на сеќавање во Канада.

Минатата година, ние блогира за "Зошто е секој-еден абење ИНГ поп-пити?"Сеќавање за да се објасни на Канада Ден традиции:

А национален јавен бојадисана-i-ден, Денот на сеќавањето е cel-е-brated во ...

Што е толку посебно за "Ванкувер Специјални?"
Септември 19, 2010 – 10:10 на | Нема Коментари
What’s so special about a “Vancouver Special?”

Ако сте куќа-лов во Ванкувер, најверојатно, ќе видите некои куќи кои се продаваат како "Ванкувер промоции."

Изградена во 1960-тите и 70-тите години, овие рамен преден двокатни куќи се изградени брзо, кога бебето Boomers и ...