Култура

За сите канадски култура, од луѓе и јазикот на храна, пијат, книги, музика, и филм

Секојдневниот живот

Од здравствената заштита и образованието, на локално јадење и шопинг, на фестивали и нешта да се направи, добие заштита од гребење на животот во Канада

Домување, Работни места, & Пари

Наоѓање дома, работа, заштеда, и инвестирање во Канада - овде е како

Имиграција

Што треба да знаете за да живеат во, работат во, или имигрираат во Канада. Државјанство информации, премногу.

Патување

Патување идеи и совети за посета, турнеи, и одлучувањето за тоа каде да живеат во Канада.

Насловна » Архива од Тагови

Членовите означени со: храна

Денот на благодарноста: Она што е различно во Канада?
Ноември 25, 2010 – 1:35 часот | 6 Коментари
Thanksgiving: What’s different in Canada?

Во чест на американската Денот на благодарноста, Канадскиот Живо маг-а-зин го испратиле квиз: Како да канадски благодарноста празници се разликуваат од американските благодарност?

Сум го нашол дека оброци и самите се доста сличен -Турција, работи-ИНГ, сок, ...

Канада-САД FRITO-LAY чипови торба сагата
Ноември 21, 2010 – 10:01 на | 2 Коментари
The Canada-​​US Frito-​​Lay chips bag saga

Се Канаѓаните повеќе загрижени за животната средина од нивните соседи Борш јужно од границата?

Тука е приказна:

Снек храна гигант Frito-​​​​Lay интро-duced нов ком-postable чип торба во Канада и САД. made from …

Најдобар канадски Блогови
Ноември 2, 2010 – 7:30 на | Нема Коментари
The Best Canadian Blogs

Ние сме Х-ored дека Канадскиот Живо маг-а-зин е вклучен Иселеници во Канада на својата листа на "25 Големата канадска Блогови."

Ви благодариме!

Тоа е eclec-Тик листа, заѕвони-ИНГ од совети Инвест-те (Вашите пари) ...

Како канадски како путер курва
Октомври 29, 2010 – 10:33 на | 8 Коментари
As Canadian as a Butter Tart

Пред да се пресели во Канада, Бев орехов пита девојка.

Но јас сум се патува низ Онтарио неодамна (ќе можете да прочитате дис-лепенки од мојот патуваш-преведена тука: А Супериорен Патување Ден и тука: Случува, каде што нема ...

Свет & Пошта вели дека "американската незнаење се протега на Монтреал пушеле месо"
Јануари 29, 2010 – 7:05 на | Нема Коментари
Globe & Mail says “American ignorance extends to Montreal smoked meat”

The Canadian media seems to take a per­verse pride in point­ing out how Americans are igno­rant of, or at least obliv­i­ous to, Канадскиот CUL-тура.

A recent video fea­ture in the Свет & E-mail — …