Култура

За сите канадски култура, од луѓе и јазикот на храна, пијат, книги, музика, и филм

Секојдневниот живот

Од здравствената заштита и образованието, на локално јадење и шопинг, на фестивали и нешта да се направи, добие заштита од гребење на животот во Канада

Домување, Работни места, & Пари

Наоѓање дома, работа, заштеда, и инвестирање во Канада - овде е како

Имиграција

Што треба да знаете за да живеат во, работат во, или имигрираат во Канада. Државјанство информации, премногу.

Патување

Патување идеи и совети за посета, турнеи, и одлучувањето за тоа каде да живеат во Канада.

Насловна » Архива од Тагови

Членовите означени со: политика

Американската иселеникот профилот: Од U.S. Предлог човек кој се бори на канадски бирократ
Јуни 12, 2009 – 8:22 на | Нема Коментари
American expat profile: From U.S. draft resister to Canadian bureaucrat

Во 1960-тите и 70-тите години, dur-ИНГ на Виетнамската војна, некои-каде меѓу 30,000 и 40,000 Американците дојдоа во Канада за да избега од нацрт- И многу од нив останаа. На "Њујорк тајмс" неодамна про-поднесе еден ...

Маркетинг Канада на Американците
Април 27, 2009 – 8:26 на | Нема Коментари
Marketing Canada to Americans

Канада - наскоро во канал во близина на вас!

Канадската Влада-Западен-те "е најмил двајца Поранешниот портпарол на Белата куќа да терен сликата на Канада за големи американски медиуми,"Договор-ИНГ на Свет и Mail:...

"А реално границата "">"А реално границата "
Март 26, 2009 – 2:42 часот | Нема Коментари
"А реално границата ""> <span class="А реално границата "" класа ="лево" width ="80px" височpxна ="80px" />

"Тоа е вистинска грани-дер, и ние треба да го реши како вистинска граница. "

Тоа е она што U.S. Домашна безбедност Џенет Наполитано инсистирал за американско-канадската граница на Вашингтон, ДК. един-фери-ренцијата на ...

Џорџ Буш во Канада - Не на Обама љубов во ...
Март 18, 2009 – 1:39 часот | Нема Коментари
George Bush in Canada — Not the Obama love-​​in…

Поранешниот претседател Џорџ. Буш ја започна својата пост-претседателски говорење кариера во Канада вчера - на $ 400 - а-плоча ручек во Калгари.

Иако Калгари хералд објави дека неговиот говор беше топло пречекан, грубо 200 про-тест-те ...

Треба U.S. погледнеме пример Канада банките?
Март 2, 2009 – 10:52 на | Нема Коментари
Should U.S. look to Canadian banks’ example?

Should the Canadian bank­ing sys­tem be the model for a restruc­tured finan­cial sys­tem in the United States? Да, argues Canadian jour­nal­ist Theresa Tedesco in “The Great Solvent North,” her recent Op-​​​​Ed piece …