Култура

За сите канадски култура, од луѓе и јазикот на храна, пијат, книги, музика, и филм

Секојдневниот живот

Од здравствената заштита и образованието, на локално јадење и шопинг, на фестивали и нешта да се направи, добие заштита од гребење на животот во Канада

Домување, Работни места, & Пари

Наоѓање дома, работа, заштеда, и инвестирање во Канада - овде е како

Имиграција

Што треба да знаете за да живеат во, работат во, или имигрираат во Канада. Државјанство информации, премногу.

Патување

Патување идеи и совети за посета, турнеи, и одлучувањето за тоа каде да живеат во Канада.

Насловна » Архива од Тагови

Членовите означени со: Јукон

Во 2010 Олимписките игри, да научат за животот во Канада
Февруари 12, 2010 – 6:30 на | Нема Коментари
At 2010 Olympics, learn about life in Canada

Ако ќе бидат во посета на Ванкувер во текот на 2010 Зимски олимписки игри, можете да го користите овој дознае Ту-ница да дознаете повеќе за кои живеат и работат во многу различни делови на Канада.

Како?

Visit the “houses” that many ...

Топ 3 работи кои треба да знаете за канадски здравствена заштита
Февруари 5, 2010 – 7:20 на | Еден коментар
Top 3 things to know about Canadian health care

A major ben­e­fit of liv­ing in Canada is access to the country’s gen­er­ally well-​​​​regarded health care system.

Yet one of the chal­lenges for new­com­ers relo­cat­ing to Canada is find­ing your way through the health care …

Секој канадски знае. ... Тери Фокс
Септември 9, 2009 – 7:25 на | Нема Коментари
Every Canadian knows.…Terry Fox

Кога ќе се преселат во нова земја-обидете се, што треба да дознаете за херои на земјата. Во Канада, еден од оние поголема од животот икони е Тери Фокс.

Роден е во Манитоба и израснат во Британска Колумбија, Фокс ...

Тоа е празник - барем некаде во Канада
Август 3, 2009 – 8:20 на | Нема Коментари
It’s a holiday — at least somewhere in Canada

Првиот понеделник во август е бојадисана-i-ден во многу региони во Канада.

Тоа е дел од трите дена на летото релаксација познат како "Август долг викенд."

Ако сте во Британска Колумбија, ...

Националниот Квебек одмор на
Јуни 24, 2009 – 7:56 на | Нема Коментари
Quebec’s National Holiday

Happy Saint-​​​​Jean-​​​​Baptiste Day!

Иако Квебек слави сите национални празници Канада, на покраината, исто така, има своја "Националниот ден". Оваа "национална бојадисана-i-ден,” also known as Saint-​​​​Jean-​​​​Baptiste Day, ќе се одржи на јуни 24 and is …